Twixkaka

Köpa godis när man är allergisk är en plåga. Innan någon ordpolis stryper mig justerar jag det till känslig då jag mår pyton av gluten och mjölk men har ingen diagnos på allergi. Fördelen med att vara vuxen är att man kan avstå från sånt man inte mår bra av och tyvärr älskar jag godis och kakor så jag får baka själv.

 [wpurp-searchable-recipe]Twixkaka – – Botten;, rumsvarmt mjölkfritt smör, glutenfritt mjöl, strösocker, vaniljsocker, Kolasås, mjölkfritt smör, grädde (Soya eller risgrädde), strösocker, ljus sirap, vaniljsocker, mörk choklad till täcke, , Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop samtliga ingredienser till botten. Tryck ut degen i en ugnsform (ca 25 x30 cm) och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.; Blanda alla ingredienser till kolan i en stor kastrull. Koka upp under omrörning, sänk värmen till medelvärme och låt småkoka i ca 30 minuter, kolan ska klara ett kulprov. (ca 118 grader). Bred sedan ut kolan över kakbotten. Låt kolasåsen svalna av och ställ in formen i kylen.; Smält chokladen över vattenbad och bred den över kolasåsen. Låt stå ett par timmar i kylen så att allt sätter sig. Skär upp i bitar och servera; ; – – Godis – godis – Godis – Recept – Glutenfritt – godis – kakor – mjölkfritt – twix[/wpurp-searchable-recipe]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *