Vacker eller trygg???

Yes jag är kvinna och dessutom gillar jag att ta hand om mig. Smink, kläder och spa är superkul men inte på bekostnad av trygghet och ett bekvämt liv. Varje månad lägger jag undan en summa för att lyxa till det så var inte orolig, sparandet är orört. Det finns ju dessutom studier som visar på att vi människor behöver kravlös beröring och ompyssling så jag ser det som skön egenvård.

Mycket i mitt liv går i perioder. Nyligen gjorde jag en alldeles underbar ansiktsbehandling med permanent av fransarna och även färg av fransar och bryn. Lika bra att göra det ordentligt liksom… Veckorna efter så gick morgonpiffet fort eftersom huden var fräsch och fransarna och brynen fixade så det var ju toppen. Eftersom jag ogillar att slösa tid så var det ju perfekt tills jag fick idéen att göra fransförlängning. Fransförlängningen var också härlig, vem gillar inte att ligga och bli ompysslad i nästan 3 timmar? Fransarna var supersnygga och sminkbehovet minskade ännu mer.

Nu till det skrämmande jag tänkte på, fransförlängning kostar 1500-2000 att göra på en bra salong. Fransarna ska fyllas på efter 3-5 veckor och kostar ungefär 700. Du ska absolut inte gå till amatörer när det gäller dina ögon, gör det riktigt eller låt bli!!! Helt ok om man har råd och har tiden att gå på salong. Det jag tyvärr tror är att många egentligen inte har råd och räknar man in frånvaro från jobbet så kostar det ju ännu mer. Kolla själv när du går runt på stan om du tror alla tjejer med snygga fransar verkligen gör en klok investering.

Nästa tanke är om de har en buffert och ett bra sparande. Om något händer behöver man en buffert och sparandet ger ju avkastning. Om man istället för att fixa fransarna var 4e vecka och istället investerar pengarna så har man på bara 2 år sparat ihop 28 706kr. Räntan du tjänat är alltså 3206kr. Uträkningen är gjord med detta verktyg https://rikatillsammans.se/verktyg/kalkylator-rakna-pa-ranta-pa-ranta/

Kalkylator – räkna på ränta på ränta

Frågan är alltså om inte det vore klokt av oss kvinnor och analysera våra skönhetskostnader i förhållande till vår ekonomiska trygghet? Man ska inte behöva se ut som ett ovårdat troll men man behöver i första hand se till att ha trygghet vilket ger inre lugn och mindre bekymmersrynkor

Gå ut och erövra världen, gör vad du vill men ta hand om dig på alla sätt som passar dig och din ekonomi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *