Chokladkaka med bär

En mindre onyttig chokladkaka att lyxa till det lite med. Självklart utan mjölk och gluten. Går fort att baka och smakar ljuvligt.

Ifall du försöker gå ner i vikt måste jag deppa ner dig med att den här är mindre onyttig men fortfarande en kaka.

Bilden visar inte riktigt hur god kakan är men jag försöker att använda egna bilder. Vill man ha den lite snyggare så hade jag nog skurit den i portionsbitar innan jag hade på chokladen men den smakade lika gott ändå.[wpurp-searchable-recipe]CHOKLADKAKA – – bovetemjöl, kakao, bakpulver, chiafrön, honung, hallon, bananer, kokosolja, solrosfrön, Topping:, mörk choklad, kokosolja, , Sätt ugnen på 200 grader.

Rör samman alla torra ingredienser i en skål. Blanda i honung och hallon. Mosa bananerna, lägg i kokosoljan och solrosfröna (hacka dem i en mixer om du vill).
Blanda sedan ner med mjölblandningen. Bred ut smeten på en bakplåtsklädd ugnsplåt eller i en ugnsfast mindre form (ca 20×15). Grädda mitt i ugnen i ca 13-15 minuter.
Låt chokladkakan svalna och påbörja toppingen. Smält choklad i ett vattenbad. Rör ner kokosolja. Bred ut chokladsmeten över kakan. Låt chokladkakan svalna och -ställ kallt innan servering. Servera gärna med bär, glass eller sorbet eller bara ät den som den är; ; – – Dessert – Kakor – Mindre onyttigt – glutenfritt – godis – kakor – mjölkfritt – Recept[/wpurp-searchable-recipe]

Chokladkaka med bär

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *