Älgchili

Ser inte lika aptitlig ut efter redning men vart himla gott. Redningen var en enkel maizenaredning på vatten

[wpurp-searchable-recipe]Älgchili – – grytbitar av älg, morot, vatten, kalvbuljong, tomatpuré, lagerblad, fänkålsfrö, torkad oregano, rökt paprikapulver, mald koriander, mald spiskummin, Timjan, röd chilipeppar (skivad med kärnor), klyfta vitlök (skivade, or), gul lök (grovt hackade, ar), rapsolja, kruka persilja, , 1. Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar.
2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.
; 3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och buljong.
4. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt. Fyll på med vatten om det behövs. Jag reder hellre chilin än låter det bli torrt. ; ; – – Main Dish – Vilt – glutenfritt – mjölkfritt – älg – chili – glutenfri – mjölkfri – slowfood – vilt[/wpurp-searchable-recipe]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *