Antiinflammatorisk coleslaw

Min variant av Sanna Ehdins antiinflammatoriska supersallad. Idag vart det ruccola istället för spenat då jag inte hade spenat hemma. I hennes recept var det nötter men jag föredrar solrosfrön. Det roliga med mat är ju att man gör som man vill

Antiinflammatorisk coleslaw

Måltid Sallad
Keyword antiinflammatorisk, coleslaw, nyttigt

Ingredienser

½ vitkålshuvud

    2 morötter

      1 stor lök (gul eller röd)

        250 g spenat

          1 dl nötter

            1 citron

              4 vitlöksklyftor

                1 ½ dl olivolja

                  1 ägg

                    1 tsk havssalt

                      1 msk gurkmeja

                        1 msk ingefära

                          1 tsk cayennepeppar

                            Instruktioner

                            • Strimla vitkålen, riv morötterna och löken och blanda med spenat och nötter. Pressa citronsaften över.
                              Blanda dressingen genom att mixa vitlöksklyftorna – med lite av olivoljan. Knäck i ägget. Tillsätt lite olivolja i taget tills det en härlig majonnäsröra. Tillsätt kryddorna och rör samman.

                            Lämna ett svar

                            E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *