Teriyakisås

 

Teriyakisås

Enkel att laga och glutenfri
Måltid: Huvudrätt
Kök: Japanskt
Keyword: asiatiskt, middag
Portioner: 4 port

Equipment

  • Stekpanna, skärbräda, kniv

Ingredienser

  • 1

    vitlöksklyfta

  • 1/2 dl socker
  • 1 ¼ dl glutenfri soja eller tamari
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ msk risvinäger
  • 2 msk färsk ingefära
  • 2 ½ msk majsstärkelse
  • sesamfrö

Instruktioner

  • Hacka vitlök och ingefära och fräs det med lite olja i en stekpanna. Lägg i sockret och bryn det med löken och ingefäran
    Ha i resterande. Vill du vara helt säker på att slippa klumpar i såsen så blandar du majsstärkelsen med vatten i ett glas innan du häller i det.
    Supergott till kyckling eller lax. Jag brukar servera med ris och paprika.
    Om jag lagar såsen med kyckling så fräser jag den först och sedan har i löken och l

Anteckning

Jag brukar steka lite rödlök och kycklingfile med sambal och sojagrädde och ha i teriyakisåsen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *