Som alltid när jag kommer med råd så hävdar jag inte att de är perfekta men kanske kan vara till stöd när man ska styra upp en kaotisk vardag med tusen bollar i luften. Som alltid är det trevligaste att dela upp uppgifterna men vissa går inte att delegera. Tandborstning och liknande gör jag helst själv men ta ut soporna kan jag nog hitta någon annan i huset som vill göra.

FlyLady utvecklades från början av en kanadensisk hemmafru så jag har glatt anpassat lite efter oss med lite mindre tid. Vissa saker är lite glest inlagt i kalendern som att åka till apoteket med överbliven medicin men det är helt ok att göra det oftare om man vill. Det är rätt kul när man följer såna här gruppper på sociala medier för ibland tror jag att människor helt börjar sakna eget omdöme. Om något är orimligt efter ens levnadssituation så anpassar man eller avstår men vissa tror man löser det genom att få alla andra att anpassa sig efter deras nivå. Alla människor är unika och har sina behov och om man blir glad av att ha kalendern som stöd så är det fritt fram att använda den och annars är det fritt att avstå. Älskar du den så får du gärna kopiera länken till kalendern in i din telefon.

Lördag och söndag ska man i första hand ägna åt vänner, fest eller annat som fyller på med energi och om man följt rutinerna ett tag så behövs inte mer städning än att hålla efter disk och tvätt. Något jag inte lagt in i kalendern men som många missar är en punkt med tvätten. Vik all tvätt på en gång och lägg in i skåp istället för att skapa berg. Det är mänskligt att missa en dag eller två men sen blir det rätt jobbigt att komma ifatt och kaoset återkommer. Ta ett babystep varje dag!

 

Ge mig även tips om du skulle behöva mer rutiner nedbrutna på samma vis, t ex kost och träning, städa ekonomin eller liknande. All förändring går egentligen till på samma vis. Man identifierar ett mål och bryter ner det i delmål och ser vilka moment som ska genomföras för att nå dit.