Pecannötspaj med kola

Pecannötspaj med kola

Maträtt Dessert, Godis

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175grader
  2. Börja med att göra degen genom att blanda smör med mjöl, vatten och salt. Arbeta samman till en deg och tryck ut den i en springform, ca 24 cm i diameter. Nagga. Ställ i kylen ca 20 minuter och förgrädda sedan skalet mitt i ugnen i 10 minuter.
  3. Under tiden skalet gräddas gör du fyllningen. Blanda smör, socker, mjöl, sirap och salt i en kastrull. Låt detta sjuda upp på medelvärme, rör hela tiden, och låt det småkoka ihop i sådär 3-4 minuter. Ta av från plattan och rör ner nötter (hacka dem grovt innan) samt vaniljsocker. Vispa samman äggen lätt och rör till sist ner dessa i kolasmeten.
  4. Häll fyllningen i skalet och grädda i ca 35 minuter. Låt svalna och förvara kallt. Servera med grädde eller glass.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *