Älgchili

Ser inte lika aptitlig ut efter redning men vart himla gott. Redningen var en enkel maizenaredning på vatten


Älgchili

Maträtt Main Dish
Kök Vilt
Portioner 4 port
Förberedelsetid 20 min
Tillagningstid 4 tim
Passiv tid 3,5 tim

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Putsa köttet från senor och skär ner i grytbitar. 2. Skala och grovhacka lök och vitlök och skölj och skiva chilipepparn.
  2. 3. Bryn köttet i olja i en gryta tills det har fin yta. Tillsätt lök, chilipeppar, kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut och täck med vatten och buljong. 4. Koka chilin på medelvärme i ca 3 timmar tills det kokat sönder helt. Smaka av med lite salt. Fyll på med vatten om det behövs. Jag reder hellre chilin än låter det bli torrt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *